Mun kannattais jo alkaa vähitellen oppia tekemään yksinkertaisempia harjoituksia. Se on nyt jo nähty, että yksi asia kerrallaan ja mahdollisimman yksinkertaisesti. Silloin Taavi loistaa. Yrittäppä jotain juttua missä on kaksikin eri asiaa, niin ei onnistu. Esimerkiksi narupalloja ei voi olla kahta... Pieni mies hämmentyy ja sekoaa hommissaan täysin. Kahta palloa ei voi pitää suussa yhtä aikaa ja pallon omiminenkin on vaikeaa, kun yks on koko ajan kuskilla.

Tottista on koitettu vääntää vaihtelevalla menestyksellä. Olen miettinyt ja miettinyt miksi välillä sujuu ja välillä taas harjoitukset ovat täysiä katastrofeja. Sen verran oon jo hokannut itekkin, että vika on remmin tässä päässä. Tyyli vai sanoisko tapa tehdä hommia ei oo itiä miellyttänyt ja osa saamista neuvoista on ollu hyviä osa taas ei toimi. Mää oon niin kaavoittunut johonkin vanhaan paskaan.... Tänä syksynä homma on lähtenyt kulkemään vähän parempaan suuntaan ja viime su itellä vihdoin syttyi se lamppu. Siis hyvin hyvin yksinkertaista, vähän painetta, vähemmän vaatimuksia, enemmän aikaa ja taukoja sekä kunnon palkka! Kuullostaa näin kirjoitettuna ihan pöhlöltä, mutta itelleppä näitä asioita selvittelen. Pääasia kuitenkin, että meillä on ollut kiva tehdä hommia. 

Tänään käytiin haahuilemassa metsikössä. Viime su rullaharkat meni ihan loistavasti, joten tänään kokeiltiin vähän uutta. Samassa harjoituksessa vähän hallintaa ja uutena yks näyttö. Uhmaten sitä tietoa, että tässä harjoituksessa oli T:lle vähän liikaa. Siis... Koira metsään mm kans. Käsky keskilinjalle ja lähetys toiselle puolelle ja näyttö myös sinne. Lähetys toiselle puolelle takkusi kuten arvelinkin, mutta kaiken se teki kun vaan neuvoi. Näyttö otettiin hetsaten, joten siinä ei ollut mitään ongelmaa. T vaan meinas revetä riemusta, kun oikein yhdessä kirmattiin mm:lle.Sama toiselle puolelle toimi jo hyvin.  

Lopuksi otettiin vielä esineruutua. Aluksi tuntu, että ikään tästä ei tule mitään. Koira paineli pitkin mettiä ja mää karjuin naama punaisena. Pikkasen on hankalaa luovuttaa... Selkeämpi saalisärsyke toi nopeamman palautuksen ja ihan siistin luovutuksen. Jes!